ConnyT funderar

2009-08-24

Sverige inför censur

Filed under: internet, samhälle — Taggar:, , — connyt @ 19:15

Kan det detta verkligen stämma!?
Sverige inför censur av Internet.

Läs hos Rick (PP)
Läs mer: IDG, Emma (opassande), SvD m.fl. mfl.

Det finns enorma mängder med sajter på nätet som är minst sagt tveksamma. Det finns sajter som uppmuntrar till barnporr, terrorism, det finns sajter med bombrecept, med djurplågeri, med råd om hur man dödar andra etc etc etc

Är något av detta någonsin censurerat i Sverige?! Nej. Att dela med sig av underhållning däremot, då talar vi om allvarliga saker som MÅSTE stoppas till varje pris.

Världen är helt galen…

Annonser

5 kommentarer

 1. 1. TPB ”censureras” inte. Det är ett företag som självmant har stängt ner sajten efter hot om vite, eftersom de utreder om den är laglig eller inte. Det är knappast censur. Censur är när en regering/riksdag beordrar att viss information ska förhindras att spridas. Detta är ett domstolsbeslut, och har således ingenting med politiker att göra.

  2. Många barnporrsajter och dylikt ligger inte på svenska servrar. Således kan inte Sverige göra något åt dessa. Svenskt

  3. Är det inte rimligt att sajten ligger nere, tills man har beslutat om den är olaglig? Eller, är det inte rimligt att hindra liknande handlingar, tills man beslutat om det är ett brott?

  4. Jag vet inte om du tänkt på vad TPB egentligen gör, men vad de gör är att låta konstnärer svälta medan de själva fyller sina egna plånböcker.

  Kommentar av Voodoo Chile — 2009-08-24 @ 20:32

 2. > 3. Är det inte rimligt att sajten ligger nere, tills man har beslutat om den är olaglig? Eller, är det inte rimligt att hindra liknande handlingar, tills man beslutat om det är ett brott?

  Nej, det är direkt orimligt. Det rimliga är att inte strypa kommunikation innan det fastställts att den är olaglig. I rättssamhällen straffar man vanligtvis _efter_ en dom, inte före. Dessutom är det konstigt på många olika sätt att lägga ansvaret på ISP:en. Ska t.ex pressbyrån vid hot om vite hindras att sälja Aftonbladet i väntan på en dom angående en olämplig annons? Om man ska vitebelägga någon så ska man ge sig på den skyldige, det vill säga den som seedat de upphovsrättsskyddade verken på TPB. Detta kan/vill man dock inte, utan ger sig helt rättsvidrigt på andra i stället. Det är inte rimligt.

  Kommentar av Putte — 2009-08-24 @ 20:56

 3. @Voodoo Chile

  1. Du menar att det inte är censur om en domstol beslutar att information inte får spridas? Har du något stöd för den tolkningen? Kina har inte censur eftersom deras folkdomstol fattar besluten!?

  2. Sverige kan visst blockera access till utländska sajter genom att spärra DNS, som man nu gjort med TPB. Ineffektivt javisst men dock absolut möjligt.

  3. Nej det är helt orimligt. Fattar du vad du säger? Om ett företag anklagar en konkurrent för brottslig verksamhet skall denna stoppas i sin verksamhet i väntan på dom?! Lysande…

  4. Jomenvisst. Så är det förstås. Antar att du var ironisk?

  Kommentar av connyt — 2009-08-24 @ 21:37

 4. Chile håller helt med…Många troll nu för tiden som blivit inmatad med för mycket aftonbladet skräp och tv tittande, det där med egentänkande är snart förbi när man inte kan se bortom det som står framför näsan! Förövrigt bra sagt!

  Kommentar av Magge — 2009-08-25 @ 00:42

 5. Kopiering av upphovsrättsskyddad material är ett juridiskt ”skitbrott” som normalt ger några dagsböter. Dessutom ett brott där ingen kunnat visa att någon drabbas negativt av brottet överhuvudtaget.

  TPB är i tingsrätten dömda för medhjälp till detta.

  Nu kan BI få böta en halv miljon för medhjälp till medhjälp till ett ”skitbrott”.

  Proportioner – någon?

  Kommentar av connyt — 2009-08-25 @ 06:04


RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: