ConnyT funderar

2009-03-02

DN och myggor

Filed under: internet, samhälle — Taggar:, , — connyt @ 07:48

Snacka om att sila mygg och svälja elefanter.

DN påstår i två artiklar att FRA-kritiken inte alls var folklig utan ett beställningsverk av lobbyister.

Tänk om dom kunde lägga en bråkdel av den energi, som dom lägger på att misstänkliggöra vanligt folks engagemang, på att granska makten istället. Detta med granskningsuppdraget som journalister har verkar ha omtolkats av DN, i samklang med dagens politik, till att istället betyda att folket ska granskas inte makten. Känns som DN är i perfekt symbios med dagens politiska ledning.

Jag har nu sagt upp min prenumeration efter c:a 20 år. Lite sorgligt att se DN’s förfall, samtidigt som det är en bra tidning på många områden. Men jag kan inte stödja dom ekonomiskt mer.

Många skriver om detta: Rick, HAX, Emma, Mary, Leo, m.fl m.fl. Detta har rört upp en del känslor…

EDIT: Måste lägga till Anders Widéns underbara sammanställning

Annonser

2 kommentarer

 1. Hej Conny,

  Tänkte hälsa att du inte är ensam om att nu göra dig av med DN. Har själv känt att tidningen förändrats det senaste året och ledaren har definitivt fått en mer regeringsvänlig inställning oavsett om den haft rätt eller fel.

  Den tidning som efter regeringsskiftet sade sig byta fot för att kritiskt granska den moderatledda regeringen man hjälpt till makten, har just gjort bort sig ordentligt.

  Papperstidningarna går väl antagligen så bra ändå att det inte gör ägarna något om de blir av med läsare.

  Jag utgår från att Anders Björck inte avgick från FUN på uppmaning av sagda PR-byrå. Påstår man att ordföranden i riksdagens försvarsutskott, Anders Karlsson samt advokatsamfundets ordförande Anne Ramberg var mycket kritiska till FRA-lagen på grund av lobbying? Hur var det med tidigare SÄPO chefen Anders Eriksson som också var motståndare till FRA-lagen? Är dessa personer okunniga och lättledda som Fredrik Reinfeldt anklagade motståndarna för att vara?

  Det är bara att inse att DN gjort bort sig ordentligt. Säg hej då till ännu en prenumerant.

  Kommentar av omfrihet — 2009-03-02 @ 12:31


RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: