ConnyT funderar

2009-01-22

Bögporr och barnarbete

Filed under: internet, samhälle — connyt @ 09:24

Läser med förskräckelse att Jan Rosén, under den offentliga utfrågningen om IPRED, anser att det är inte något problem med dåliga lagar eftersom media ändå kommer straffa dom som missbrukar lagen… Jag häpnar. Precis som Copyriot. Möjligen kan det stämma ang. de stora mediabolagen som vill undvika dålig press om det är möjligt.

Det stora problemet är de hel- och halvskumma upphovsrättsinnehavarna som inte skyr några medel för att utnyttja lagars svagheter och som tar varje chans att utnyttja systemet. VAD hindrar skapare av ”vit-makt” musik och tysk bögporr att åka på turné i landet med en bärbar dator och ladda hem sina egna alster via öppna nätverk!? När dom sedan skickar sina kravbrev så är det nog många drabbade som INTE vill blanda in pressen. Vem vill figurera i rubriker som ”Kalle Karlsson nekar till att ha laddat hem 10 barnporrfilmer” i kvällspressen?!

Som Oscar skriver, detta ”tänk” kan fungera i många sammanhang i framtiden och spara på polisens resurser. Behöver vi en lag som förbjuder barnarbete? Tänk vad pressen skulle skriva om de företag som utnyttjade barnarbetare. Det räcker väl som straff!

Hittar via Anna Troberg ytterligare en utredning som visar på att fildelning är positivt för samhället. Vi väntar fortfarande med spänning på den första oberoende utredningen som pekar på motsatsen…

Christian efterlyser någon insatt person på IPRED-sidan som vill debattera med honom. Tyvärr lär ingen nappa, eftersom de vet att de inte har något att vinna på en sådan debatt. Vilket säger en hel del om hur vår demokrati fungerar idag.

Det finns röster i gammelmedia som debatterar frågan seriöst (även om de är i minoritet).

Annonser

1 kommentar

  1. ”Hittar via Anna Troberg ytterligare en utredning som visar på att fildelning är positivt för samhället”

    Nja, riktigare är kanske att säga att fildelning fanns vara positivt för ett visst samhälle. Det kan delvis bero på att fildelning i allmänhet är positivt, men det kan ju också bero på att mycket upphovsrättsskyddade verk importeras i större utsträckning än vad de exporteras och att fildelning då kan bättra på handelsbalansen.

    Kommentar av Tor — 2009-01-22 @ 09:24


RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: